Tizennégy ember meghalt, tizenkettő pedig súlyosan sérült abban a tűzben, amely szerda este ütött ki az észak-macedóniai Tetovo Covid-kórházában, ezt közölte az egészségügyi minisztérium csütörtökön.

A kórházban 26, intenzív ápolásra szoruló beteg feküdt. A sérülteket a tetovói kórházban kezelik. A tűzoltósághoz szerda este kilenc óra körül érkezett bejelentés arról, hogy lángok csaptak fel a modulokból a tavaly épített, koronavírusos betegeket ellátó tetovói kórházban.

Venko Filipcse tárcavezető a Twitteren először tíz ember halálát erősítette meg, azóta további négy halálesetről érkezett hír. Az ország nyugati részén fekvő Tetovo polgármestere háromnapos gyászt rendelt el. A vizsgálatot végző ügyészség közleménye szerint néhány páciens azonosításához DNS-vizsgálatra lesz szükség.

Zoran Zaev miniszterelnök a sajtónak elmondta, a tüzet robbanás okozta.

Részleteket nem közölt, a helyi sajtó értesülései szerint gáz- vagy oxigénpalack robbanhatott fel. A baleset az ország függetlenségének harmincadik évfordulóján történt, Sztevo Pendarovszki államfő minden csütörtökre tervezett ünnepséget lemondott.

A kétmilliós balkáni országban eddig 6154 ember halt bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe. Az elmúlt időszakban növekedésnek indult a fertőzöttek száma, naponta 20-30 beteg veszti életét, aminek egyik oka az alacsony, 30 százalék alatti átoltottság. (MTI)

Kiemelt kép: Pixabay