A 2021. szeptember 10-12. között hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál kiemelt témája az „Érzékeny bolygó”, ami egyúttal egy különleges vándorkiállítás címe is. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott szabadtéri kiállítás a vizet, mint legértékesebb természeti kincsünket mutatja be és a fesztivállal egyidőben debütál Gödöllő főterén – írja a Hellóvidék.hu.

A fesztivál hagyományos kísérőrendezvénye a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemle, ahol összesen 9 kategóriában versenyeznek a világ 98 országából nevezett alkotások. A legjobbakat a látogatók is ingyenesen megtekinthetik, hiszen három napon keresztül 4 vetítési helyszínen futnak a filmek. Központi szerepet kap a „David Attenborough világa” névre keresztelt blokk, amivel a kiváló természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.

A Trash Art Magyarország évek óta a fesztivál egyik legsikeresebb programja. A hulladékból készült szobrok száma – közel 40 – az eddigi legtöbb, amit Gödöllőn láthatott a nagyközönség, témájuk ezúttal Magyarország nagyvadjai.

A fotókiállítások is állandó elemei a háromnapos eseménysorozatnak. A Varázslatos Magyarország 2021 fotókiállítás hazánk legjobb természetfotósainak munkáit mutatja be, míg az Ember és Természet diák fotópályázaton a következő fotós generáció ígéretes tehetségeit ismerheti meg a közönség.

Borítókép: Pixabay/ Comanche0