Egy 7,1-es magnitúdójú földrengés rázta meg kedd éjszaka a délnyugat-mexikói Acapulco üdülőváros környékét. Az epicentrum a Csendes-óceán partján fekvő várostól 11 kilométerre északkeletre, Guerrero államban volt – írja a Telex.hu.

Egy ember meghalt, amikor egy közműoszlop rádőlt a közeli Coyuca de Benitez városában – mondta Hector Astudillo, Guerrero állam kormányzója a Milenio TV-nek.

Acapulcóban több járműre is oszlopok dőltek, és egy templom homlokzata is leomlott. A turistákat evakuálták a szállodákból, miközben utórengések sorozata rázta meg a környéket. Adela Roman, Acapulco polgármestere azt mondta, hogy sok gázszivárgást észleltek a lakónegyedekben.

A földrengést az ország fővárosában, az Acapulcótól 300 kilométerre lévő Mexikóvárosban is érezni lehetett. A város polgármestere, Claudia Sheinbaum a Twitter-oldalán azt írta, hogy a fővárosból nem érkezett jelentés súlyosabb károkról, de több városrész is áram nélkül maradt. Az áramszolgáltató azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsa az áramellátást – tette hozzá.

Borítókép: Pixabay/ N3otr3x