„A Klubrádió pár napja írt arról, hogy Cserhegyen (097/13 hrsz.) 800 millió forintért vásárolt mezőgazdasági telket (a medence és a villának tűnő gazdasági épület itt sem hiányzik) Keszthelyi Erik, Mészáros Lőrinc üzlettársa. A NER ezt a környéket valósággal bevette, hiszen kicsit odébb (097/29 hrsz.) a gasztromogul Zsidai Roy szülei birtokolnak egy olyan telket, ami a műholdfelvételek alapján pár éve fákkal, szőlővel volt borítva, most viszont kopár, letarolt (lásd a mellékelt ábrát)” – olvasható Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesének Facebook-oldalán.

A posztban a poiltikus felteszi a kérdést, milyen határozatok, engedélyek keletkeztek a kormányhivatal részéről, ami ehhez vezethetett?

„Sajnos nem tudjuk, ugyanis hiába küldtünk még júliusban adatigénylést hozzájuk, válaszadás nem történt. Ugyanez a helyzet áll fenn az elhordott hegyoldal ügyében is, ahol a tulajdonos félmillió forintos büntetést kapott. Hiába a határidő, a korábban Fidesz-párttisztségeket betöltő kormánymegbízott fittyet hányva az Infotörvényre, erre az adatigénylésre sem reagált” – közölte Kocsis-Cake Olivio.

Hozzátette, a Fidesz vezette tihanyi önkormányzat vélhetően átírni készül a helyi építési szabályzatot, röviden arról van szó, hogy amit eddig illegálisan tett meg az idetelepült NER-elit, az a jövőben legálissá válhat.

„Azt hiszik, hogy az egyre közelebbi kormányváltás mellett így megússzák a természetrombolást? Van okuk félni, a felelősségre vonás nem marad el, az illegálisan épített villák pedig lebontásra fognak kerülni” – zárul a bejegyzés.

A borítókép illusztráció. Fotó: MTI/Varga György