A Párbeszéd, a Jobbik és az MSZP politikusai szerint kizárólag a jövő évi kormányváltással akadályozható meg, hogy tovább romoljon az ország nagy tavainak állapota.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a klímaváltozásnál csak a Fidesz-kormány veszélyesebb a magyar természetre, az ország tavaira. Kiemelte, a kabinet megmenthette volna a klímaváltozás által erősen sújtott Velencei-tavat, ha az elmúlt tíz évben végzi a dolgát. Mint mondta:

A kormánynak fel kellett volna töltenie a tó víztározóit, és nem lett volna szabad beépítenie a vízpartot.

Kocsis-Cake Olivio közölte: a Párbeszéd jelöltjei személyes garanciát vállalnak arra, hogy kormányra kerülve azonnal leállítják az összes szabálytalan, környezeti károkat okozó beruházást, és csak olyanokat engednek megvalósulni, amelyek alkalmazkodnak a helyi és természeti viszonyokhoz, továbbá biztosítják az emberek szabad hozzáférését a vízfelületekhez.

Áder és Orbán ne pusztítsa ki a Velencei-tavat!Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd frakcióvezető-helyetteseJakál Adrienna Párbeszéd elnökségi tagja,Győr-Moson-Sopron megye 4. választókerületének képviselőjelöltjeGér Mihálya Párbeszéd albertirsai önkormányzati képviselője,Pest megye 10. számú választókerületének képviselőjelöltjePotocskáné Kőrösi Anitaa Jobbik országgyűlési képviselője,Somogy megye 4. számú választókerületének képviselőjelöltjeDr. Márton Rolandaz MSZP Fejér megye 1. választókerületének képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tartanak

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2021. szeptember 4., szombat

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője elmondta, óriási problémák vannak a Balatonnál, mivel a kormányzat az elmúlt évtizedben még pénzzel is támogatta a tópart beépítését.

A Jobbik képviselője is kiemelte, kormányváltás esetén felülvizsgálják az Orbán-kabinet által jóváhagyott szerződéseket, partlezárásokat.

Készek drasztikus lépéseket tenni azért, hogy mindenki meg tudja közelíteni a Balatont.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári jelöltje úgy fogalmazott, a kormány nem tesz semmit a Velencei-tó megmentéséért, pedig az ahhoz szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll, csak működtetni kellene. (MTI)

Kiemelt kép: Wikipedia Commons