„Az igazi rezsicsökkentés, az energiahatékonyság kialakítása, ha több és jobb nyílászárónk van, jobban szigeteltek a házak, azzal nem csak a bolygót védjük, hanem a saját egészségünket is” – mondta Donáth Anna a Csillaghegyen tartott online sajtótájékoztatóján. A Momentum Európai Parlamenti képviselője igazságtalannak tartja a jelenlegi rezsicsökkentési rendszert, mert szerinte abból a szegényebbek sokkal kisebb mértékben részesülnek, mint a kormányközeli oligarcha-kör.

Tordai Bence szerint a II. és a III. kerületben is rengeteg olyan épület van, amelyet még nem újítottak fel energetikailag. A Párbeszéd országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a legolcsóbb energia az, amelyet el sem fogyasztunk, egy átlagos magyar háztartás másfélszer annyi energiát használ el, mint egy osztrák háztartás, és ráadásul eközben mindenféle káros anyagot bocsájt ki. Hozzátette, hogy a rezsicsökkentésből pont a legszegényebbek, a fával, szénnel fűtők maradtak ki, ezért egy olyan rezsirendszert dolgoznak ki, amely a kis-, és középfogyasztásúakat támogatja.

Donáth Anna: Rezsihazugság helyett zöld politikát, Budának Tordai Bencét

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője Csillaghegyen pont azon a környéken sétált velem, ahol felnőtt. A séta közben arról beszéltünk, hogy a Fidesz által rezsicsökkentésnek nevezett kampányok helyett valódi és zöld megoldást kell nyújtani a lakossági energiafogyasztásra.

Közzétette: Tordai Bence – 2021. augusztus 30., hétfő

Borítókép: Pixabay/ Magnascan