A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását.

Karácsony Gergely azt mondta: a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

Mint kijelentette, a kormánynak fontosabb a Fudan Egyetem, mint a Diákváros, vagyis az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk. Úgy fogalmazott:

Ideje, hogy ne maradjon válasz nélkül ez a gaztett.

A közgyűlésnek ezért azt javasolja, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást.

Csütörtök: döntöttem az atlétikai vb-ről

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is. Gyertek velem ma egész nap! #99kontra1

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. augusztus 25., szerda

Erre reagálva a sportági szakszövetség közleményt adott ki. A Magyar Atlétikai Szövetség ez alapján biztos benne: továbbra is azon tud dolgozni, hogy a 2023-as budapesti világbajnokság a rendezvény történetének legszínvonalasabb eseménye legyen és felejthetetlen a magyar atlétika, a közönség és az egész ország számára. A MASZ hangsúlyozta, a szerződés aláírójaként büszke rá, hogy 2018 decemberében elnyerte a vb rendezési jogát, amely véleménye szerint Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz. (MTI)

Kiemelt kép: Pixnio