Ribadesella egy észak-spanyolországi falu 5700 lakóval, ami a turisták körében is kedvel, de sokan nem szeretik a falusi élettel járó zavaró tényezőket, mint például azt, hogy a szamarak bőgnek, vagy a tehenek mocskot hagynak maguk után – írja a Földjáró.hu.

„Múlt héten azért hívott fel minket egy hölgy háromszor vagy négyszer, mert egy kakas felkeltette hajnali ötkor. Azt mondta, muszáj tennünk ez ellen valamit” – nyilatkozta a Guardiannek a település vezetője, Ramón Canal. Munkatársai pedig munkába is fogtak, és egy felhívást szerkesztettek, amiben arra hívják fel a figyelmet, ha Ribadesellába jössz, „vállalnod kell a vidéki élet minden kockázatát”.

Vannak templomi harangjaink, amelyek rendszeresen harangoznak, kakasaink, akik kora reggel kukorékolnak, marhacsordáink, amelyek a közelben élnek és időnként kolompot hordanak, amelyek zajt adnak ki.

Ha ezeket nem tudod a helyén kezelni, lehet, nem a megfelelő helyen vagy – olvasható a település több pontjára is kifüggesztett plakáton.

Nemrég Balatonberényben tiltották be a harangszót, mert többeket zavart a kora reggeli ébresztés. A helyi templom harangja minden reggel ötkor szólalt meg, de sok nyaraló felháborodott ezen.

Borítókép: Pixabay/dimitrisvetsikas1969