A digitális beruházások csökkenthetik az üzleti költségeket, de csak akkor, ha a megfelelő beruházásokat stratégiailag végzik el – írja a Computerworld.hu.

A Hackett Group júniusban közzétett kutatása szerint az általános és adminisztratív funkciókat érintő technológiai, munkaerő-, kiszervezési és általános költségek 29 százalékkal csökkennek a legjobb digitális teljesítményt nyújtó szervezetek körében.

A világszínvonalú digitális vállalatok 26 százalékkal kevesebb teljes munkaidős egyenértékessel dolgoznak, 33 százalékkal csökkentik az egy végfelhasználói egyenértékre jutó munkaerőköltséget, és 41 százalékkal alacsonyabb kiszervezési költségeket érnek el – annak ellenére, hogy 3 százalékkal többet költenek technológiára, mint a nem világszínvonalú társaik.

A digitális beruházások csökkenthetik az üzleti költségeket, de csak akkor, ha a megfelelő beruházásokat stratégiailag végzik el. Az adat- és elemzési, automatizálási és felhő-első stratégiák hatékony befektetések, amelyekkel érdemes kezdeni.

Az adatok és az analitika költségmegtakarítást eredményezhet, ha a vállalatok az analitikát a döntéshozatalt segítő, éleslátást eredményező információs eszközzé alakítják.

A Gartner adatai szerint az üzleti szempontú kulcsfontosságú teljesítménymutatókat kidolgozó és más üzleti egységekkel együttműködő adat- és elemzési vezetők 1,7-szer nagyobb valószínűséggel tudják kimutatni a megtérülést és az üzleti értéket.

De nem elég csak jobb technológiát telepíteni. Az informatikai vezetőknek egyidejűleg az elavult rendszereket is nyugdíjba kell küldeniük. A vállalatoknak egyszerre kell új eszközöket bevezetniük és leállítaniuk a régi rendszereket a teljesítmény maximalizálása érdekében.

Borítókép: Pixabay/ fancycrave1