A lapunkban korábban bemutatott egykori újságíró, a párbeszédes Gér Mihály jelentős előnnyel várja az előválasztást, a Pest megyei 10. számú országgyűlési egyéni választókerületben. Ez látszik abból a 800 fős, telefonos adatfelvétel segítségével végzett kutatásból, amit a Párbeszéd rendelt meg.

Az augusztus felmérésből kiderült ugyanis, hogy Gér Mihályra 31 százalék szavazna, míg az ellenzéki összefogás másik jelöltjére, a DK-s Magdics Mátéra 17.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek 36 százaléka biztosan voksolna az előválasztáson. Érdekesség, hogy a Gér Mihály ismerőinek 50 százaléka kedveli a politikust.

A kutatás során az alábbi kérdést is feltették: Ön támogatná-e vagy sem a garantált minimumjövedelem bevezetést, amely minden embernek biztosítaná a megélhetés minimális anyagi feltételeit? Erre a válaszadók 53 százaléka azt felelte, hogy teljes mértékben támogatja.

Gér Mihály egyébként saját elmondása szerint a sajtószabadság korlátozása miatt hagyott fel újságírói tevékenységével, és vállalt közéleti szerepet. A Párbeszéd albertirsai önkormányzati képviselője adományozással segíti a környéken élő szegényeket, a karitatív tevékenységhez saját ingatlanját ajánlotta fel. Amikor nem politizál, gyermekotthonban dolgozik, pszichológusként.

Saját bevallása szerint a újságírói tevékenysége ellehetetlenítése sodorta oda, hogy közéleti szerepet, politikai pályát válasszon.

„Azt is látni kell, hogy úgy terjed a mélyszegénység ebben a Pest-megyei régióban, hogy térdig járunk a nyomorban. A környező településeken számtalan szegregált övezet található. Elkezdtük kiépíteni a kapcsolatot ezekkel az emberekkel, és ezt be is kellett mutatni, fel kellett hívni a lakosok figyelmét, hogy ez a jelenség létezik, sőt annyira meghatározó, hogy a hét minden napján szállítunk adományokat” – mondta el a VIP-nek adott korábbi interjújában a politikus.