Éjjel kigyulladt egy raktár jellegű, egyszintes épület mintegy ezer négyzetméteren Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tizenegy vízsugárral akadályozták meg a lángok tovább terjedését. Az egységek megbontják a tetőszerkezetet, munkájukat azonban nehezíti, hogy az épület egy része nehezen megközelíthető. Az OKF tájékoztatása szerint a tűzoltás idejére a szomszédos épületet kiürítették – írja az MTI.

Közel száz tűzoltó oltotta a lángokat a fővárosban

Közel száz tűzoltó oltotta a lángokat a fővárosbanEgy raktárépület gyulladt ki Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton vasárnap este. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a földszintes épület égő tetőszerkezetének eloltására, mintegy húsz tűzoltó gépjárművel közel száz tűzoltó végzi a tűzoltást. Az épület melletti irodaépületre nem terjedtek tovább a lángok, az eset kapcsán ugyanakkor a legmagasabb riasztási fokozatot rendelte el a tűzoltás vezetője. A lángok elleni harcot jelentősen nehezíti, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, nagyon gyorsan terjedtek a lángok, korábban a viharos szél szintén fokozta a tűzterjedést. Az oltás jelenleg is folyamatban van.Videó: Winter László FKI Videócsoport

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2021. augusztus 8., vasárnap

Borítókép: MTI/Mihádák Zoltán