Atlétika: Férfi kalapácsvetésben Halász Bence nem jutott a 12-es döntőbe.

Birkózás: A kötöttfogásúak 77 kilós súlycsoportjában Lőrincz Tamás a döntőbe jutott. A 97 kilósok között Szőke a nyolc között 6-2-re kikapott a kétszeres világ- és Európa-bajnok orosz Musza Jevlojevtől, kedden a vigaszágon folytathatja.

Kajak-kenu: Az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenupáros a B döntőbe jutott. Kajak ezer egyesben a világbajnok Kopasz Bálint megnyerte a futamát, kedden elődöntőzik, Varga Ádám egy másik futamban második helyről jutott tovább. A női párosok 500 méteres versenyében a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és a Csipes Tamara, Medveczky Erika kettős is megnyerte a saját előfutamát, ők kedden szintén az elődöntőben folytatják. A nők 200 méteres egyéni versenyébe is továbbjutott mindkét magyar, Lucz Dóra az első, Kárász Anna a második helyen biztosította be a továbbjutását.

Sportlövészet: Férfi kisöbű szabadpuskában, 3×40 lövéses összetettben Péni István a 10. helyen zárt, míg Pekler a 18. helyen végzett.

Vízilabda: A magyar férfiválogatott a csoport 3. helyéről jutottak a legjobb nyolc közé, ahol Horvátország lesz az ellenfelünk.

Kézilabda: A női kézilabda-válogatott a negyeddöntőben Norvégiával találkozik, miután a csoportkör utolsó fordulójában 26-23-ra legyőzte a svéd csapatot.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor