Miközben a kormány „gyermekvédelmi” népszavazási kérdéseit elfogadta a Nemzeti Választási Bizottság addig Karácsony Gergelyét nem vette napirendre, így azokról várhatóan csak ősszel fognak dönteni.

A főpolgármester Facebook-bejegyzésében azt írta, az Orbán-féle kamu népszavazásról tárgyaltak, döntöttek, az enyémet elnapolták, így működik az orbáni demokrácia. Vannak az egyenlők és az egyenlőbbek.

A főpolgármester szerint elkezdődött a jogi trükközés, illetve röhejes kifogásnak tartja azt, hogy azért nem tárgyalják az azonos időben beadott kezdeményezését, mert azt magánszemélyként tette. Mivel nem szeretne időt veszíteni, ezért elkezdik összegyűjteni az aláírásokat az öt népszavazási kérdéshez, egyelőre csak online formában – írja a Hvg.hu.

Karácsony Gergely az alábbi 5 kérdést nyújtotta be:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
– Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Borítókép: Facebook/ Karácsony Gergely