Rövid idő alatt mintegy ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt hétfőn kora reggel – mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek.

A katasztrófavédelem hivatásos és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincék, garázsok, alagsorok kiszivattyúzásához riasztották. A legtöbb bejelentés eddig Szigetszentmiklósról, Törökbálintról, valamint Budapest V., VI. és VII. kerületéből érkezett.

Az OKF szóvivője szerint vasárnap 175 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, a vasárnapi vihar Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével mindenhol okozott károkat, leginkább leszakadt faágak dőltek utakra, házakra és elektromos vezetékekre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet. A vihar miatt több BKK-járat közlekedése is megváltozott.

Borítókép: Időkép