A Párbeszéd politikusai és aktivistái  Fashion Design Hungary 2021 című  szociofotó kiállítást hoztak létre Orbán Ráhel érdekeltségébe tartozó  Magyar Divat- és Designipari Ügynökség irodájánál. Akciójukkal a magyarországi lakhatási és gyermekszegénységre kívánták felhívni a kormányzat figyelmét és szembesíteni a miniszterelnök lányát is a magyar valósággal.

Kocsis-Cake Olivio röviden ismertette Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelölti Szociális jóvátétel programjának főbb elemeit: amely az oktatási diszkriminációt, a lakhatási  és a gyermekszegénységet kívánja felszámolni a 2022 es kormányváltáskor.

Gér Mihály,  albertirsai képviselő, egy gödöllői gyermekotthonban pszichológus, napi szinten járja a környéket, a képek az ő  helybéli tapasztalatait ábrázolják, minden helyszínt és az ott élőket személyesen ismer. A fotókat is napi munkája során készítette, amikor adományokat visz az ott élőknek, vagy éppenséggel házaik alapvető javításában segédkezik. Legutóbb pedig Albertirsát és Monort járta be (videó), hogy segítsen az ott élőknek az oltási regisztrációban.

Orbán Viktor és kormánya teljesen magára hagyta a közel kétmillió szegénységben élő honfitársunkat, és ezt jól mutatja az is, hogy habár  ma még 3 millió ember nincs beoltva, a kormányzat sem tájékoztatást, sem támogatást, sem lehetőséget nem biztosít arra, hogy a hátrányos helyzetűekhez is eljusson a koronavírus elleni vakcina.

Borítókép: Párbeszéd