Siker! Adómentes lesz 2022-től a vállalati kerékpár a dolgozók számára. Itt volt az ideje a céges (elektromos) kerékpár flottáknak – közölte Facebook-oldalán Tordai Bence.

Siker! Adómentes lesz 2022-től a vállalati kerékpár a dolgozók számára. Itt volt az ideje a céges (elektromos) kerékpár…

Közzétette: Tordai Bence – 2021. július 12., hétfő

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese közölte, tavaly egyeztetésre hívták Temesvári Szilviával, Terézváros párbeszédes, zöld ügyekért felelős alpolgármesterével a kerékpáros közlekedés ügyében érdekelteket: a civilek, a települések és az ipar képviselőit, valamint szakértőket, hogy átbeszéljék az aktuális ügyeket, a jövőbeni terveket.

Ezeken alapult az Országgyűlésnek tavaly októberben beadott határozati javaslata, mely a kerékpáros közlekedés pénzügyi támogatásáról szólt.

„A 6 pontos javaslat 2. pontja pontosan az volt, amelyet akkor még leszavazott a Fidesz, de most mégis bevezet 2022-től. Nem baj, kicsit később, de belátták az igazunkat. Még van további 5 pont, amelyeket, remélem, mihamarabb megfogad a kormány. Tovább kell javítani a kerékpáros infrastruktúrát, és fontos lenne elérni, hogy az állam a lakossági kerékpárvásárlást és -szervizelést is támogassa anyagilag, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a jó biciklik. Szükséges továbbá a kerékpáros kultúra oktatása, a fiatalok nevelése és ugyanilyen fontos, hogy a kerékpáros szakma és a bicikliszerelők utánpótlása, képzése és megbecsülése is javuljon” – írta budapesti 4. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselő-jelöltje.

Mint írta, ha növelik a kerékpáros közlekedés részarányát, az mindenkinek jó: a bringásoknak, mert jót tesz az egészségüknek és a hangulatuknak, a városlakóknak, mert tisztább lesz a levegő, sőt, még az autósoknak is, mert csökkennek a dugók.

„Tehát: bringára fel!”

Borítókép: Tordai Bence kerékpáron. Fotó: Tordai Bence Facebook