Hatalmas pusztítást végzett az a vihar, amely péntek este fél hat körül sújtott le a Baranya megyei Sellyére. Az ormánsági városban, Magyarország egyik legdélebbi településén mandarinméretű jégdarabok hullottak az égből, amelyek százával törték össze a tetőcserepeket, kocsik szélvédőt zúzták be –  írja az Index.hu.   

A katasztrófavédelmisek és a tűzoltók több egységgel vonultak ki, munkájukat önkéntesek is segítették.  A Süttő Ignác utcában egy egyszintes, palafedésű családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső. Ehhez a szigetvári tűzoltókat riasztották, a Cserfa utcába a sellyei tűzoltók vonultak ki egy kétszintes családi házhoz, a Köztársaság téren és a Széchenyi utcában a pécsi és a villányi hivatásos tűzoltók dolgoztak.

Nagy Attila polgármester elmondta, a jeget még a vihar kezdete után több mint két órával, este nyolckor is lehetett szedegetni az utcákon. Szerinte 200 ház lakhatatlanná vált, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentése szerint 245 lakóház vált lakhatatlanná az ítéletidő miatt.

Jégkása. Fotó: Bogdán János