Nagy mennyiségű bűzös, fekete színű szennyvíz-szennyvíziszap került a Concó-patakba Ácsnál.  II. fokú vízminőség-védelmi készültséget rendeltek el – írja a Berek.hu.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közösségi oldalán számolt be arról, hogy vízminőség-védelmi készültség a Concó-patak ácsi szennyvíztisztító telep alatti szakaszán.

Mint posztjukban írják, június 28-án bejelentés érkezett, miszerint az ácsi szennyvíztisztító telepen havária helyzet alakult ki. Az üzemeltető ÉDV Zrt-től kapott információk alapján a telepet a csatornahálózat irányából olyan rendkívüli szennyezés érte. Ennek következtében a telep biológiai műtárgya nem képes az érkező szennyvíz tisztítását a megfelelő hatásfokon ellátni. Ennek hatására nagy mennyiségű bűzös, fekete színű szennyvíz-szennyvíziszap került a Concó-patakba.

Kiemelték, hogy az üzemeltető a telepen a hibaelhárítást megkezdte. A csatornahálózatról a telepre jelenleg is hullámszerűen újabb fekete színű szennyvíz érkezése látható, amit az üzemeltető igyekszik visszatartani, illetve szippantó autókkal elszállítani, de sajnos még az előző szennyezés feldolgozása sem sikerült teljesen.

Borítókép: Facebook/Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság