Úgy tűnik, hogy június a rekordok hava a budapesti kerékpárutakon, számolt be róla a Magyar Kerékpárosklub a Facebookon.

Mint írták, a budai rakparton és a Hungária körúton vezető kerékpárúton is megdőltek a biciklis forgalom napi rekordjai az elmúlt hetekben. 


Csütörtökön a júniusi forgalom a teljes 2020 júniusi forgalmat is felülmúlta az említett dunaparti és kőbányai kerékpárúton. A trendeket elnézve minden budapesti számlálón erősebb júniusunk lesz, mint 2020-ban, amikor a 2019-es adatokat szárnyalta túl a biciklis forgalom.

🚲 Június a bringás rekordok hava. Nem csak napi rekordok dőltek meg a budai rakparton és a Hungária körúton, hanem…

Közzétette: I bike Budapest – 2021. június 25., péntek


Szombaton újra megszervezi az I bike Budapest bringás felvonulást a Magyar Kerékpárosklub. A menet 14 órakor indul a budai alsó rakpart Margit híd feletti szakaszáról, és a Petőfi híd,  a pesti rakpart, majd az Andrássy út érintésével a Városligetben ér véget. 
Az eseményen egy napra olyan város lesz Budapestből, ahol a gyerekektől idősekig bárki végigtekerhet a máskor nehezen biciklizhető útvonalakon. A Facebook eseményt már több mint 10000-en visszajelölték.
A Kerékpárosklub a felvonulással azt üzeni a döntéshozóknak, hogy érdemes folytatni a kerékpáros fejlesztéseket, mert láthatóan nagy igény van rá, hosszú távon pedig ez az élhető városok kialakításának egyik legolcsóbb eszköze.

Borítókép: Rácmolnár Milán