Karácsony Gergely főpolgármester péntek délután posztolt arról, hogy kikerült a szivárványos zászló a Városházára.

Éljen a sokszínűség!A szeretet mindig erősebb a gyűlöletnél, a közösség ereje képes legyűrni bármiféle megosztó…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. június 25., péntek

Mint írta, „a szeretet mindig erősebb a gyűlöletnél, a közösség ereje képes legyűrni bármiféle megosztó szándékot. Márpedig Budapest erős város, erős közösség. Budapest mindenkié, Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon vállalhatja véleményét, világképét, identitását.”

Ezért idén is, ahogyan a 2019-es önkormányzati választás után, Európa és a világ sok ezer városához hasonlóan, a Pride-hónap tiszteletére és idejére kikerült a szivárványos zászló a budapesti Városházára.

Hozzátette, kiállás ez itt és most a gyűlöletkeltés és megosztás minden formája ellen, egy összetartó társadalom, az emberi méltóság, a szabadság és a szeretet, a szabad szeretet mellett.

A bejegyzéshez fűzött kommentjében pedig azt írta, „az elmúlt években mutatkozott némi kereslet a városházi szivárványos zászló iránt, idén, annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen suttyomban, a testi épsége veszélyeztetésével falat másznia a zászlóért, a portán elhelyeztünk pár szivárványos zászlót, egyszerűbb lesz onnan elkérni.”