Az utazási korlátozások a turistákra nem vonatkoznak, ők szabadon beutazhatnak és el is hagyhatják a régiót – írja a 168.hu.

Hétvégi vesztegzárat hirdettek Lisszabonban és térségében a koronavírus-járvány terjedése miatt, a helyi lakosok péntek délután három és hétfő reggel hat között nem hagyhatják el a területet a következő hetekben, és a beutazás sem engedélyezett.

Az intézkedés 18 önkormányzatot és körülbelül 2,8 millió embert érint. Egyelőre nem tudni, hogy meddig lesz érvényben, időről időre felülvizsgálják majd szükségességét. A tízmillió lakosú Portugáliában 1350-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma szerdán. Február óta ez volt a legnagyobb emelkedés. A legtöbb új esetet Lisszabonból és környékéről jelentették.

Közben a szlovákok attól tartanak, hogy a magyar-portugál meccs miatt berobbanhat a járvány – írja a Telex.hu.

A szlovák minisztérium arra figyelmeztet, hogy ugyan Magyarországon most jó a helyzet járványszempontból, de Portugáliában emelkedik a fertőzésszám. A portugáloknál ráadásul egyre több az új megbetegedések között a fertőzőképesebb indiai variáns, ami miatt egyre több ország beszél arról, hogy közeleg a negyedik hullám. A szlovák kormány ingyenes PCR-teszttel szűrné ki a betegeket.

Pixabay/MiroslavaChrienova