Nincs okuk panaszra a belföldi használtautó-piac szereplőinek az év első öt hónapjában tapasztalt forgalom miatt: az átírások száma május végéig elérte a 323 ezret, ami több mint hét százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért 301 ezres értéket – írja a Növekedés.hu.

A piaci aktivitás már alig marad el a koronavírus előtti időszakétól is: 2019 első öt hónapjában 326 ezer volt gazdát cserélt személyautók száma, ez csupán egy százalékkal magasabb a mostani értéknél.

A használtautó-piac gyakorlatilag egy-két hónap alatt kiheverte a koronavírus okozta sokkot, és a visszanyert lendület azóta is kitart. Ennek okai, hogy a járvány idején megnőtt a kereslet az olcsó második autók iránt, de más szegmensekből is jöttek át vásárlók, illetve, hogy a határzár miatt sokan az import helyett ezúttal belföldön találták meg a következő autójukat. Emellett a bizonytalan helyzetben számos autós döntött úgy, hogy az amúgy is jelentősen dráguló új autók helyett inkább olcsóbban elérhető használt autót szereznek be.

Borítókép: Pixabay/niekverlaan