A Párbeszéd politikusai és aktivistái „Az autópályákat is ellopja a Fidesz” című akció keretében egy óriásmolinót feszítettek ki Sasadon, a Budaörsi utat keresztező gyalogos felüljáróra, az M1 autópályára kivezető szakaszon.

Dorosz Dávid, a párt elnökségi tagja szerint a tervezet ismét a Fideszes egy százalék bizniszéről szól, aminek az árát a 99 százalék fogja megfizetni. A politikus attól tart, hogy a matrica díjak emelkedni fognak, miközben romlik az utak állapota.

Torday Bence a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy a már koncesszióban lévő autópályák jelentős profitot termelnek. Számításai szerint, ha létrejön a konstrukció, akkor emelkedni fognak a költségek, a hasznot pedig nem a felújításra, a zöld átmenetre, vagy a fenntartható közlekedésre fogják fordítani.

Az autópályákat is ellopja a Fidesz!

Az autópályákat is ellopja a Fidesz!Dorosz Dávid és Tordai Bence sajtótájékoztatója óriásmolinóval tiltakoztak a kormány koncessziós tervei ellen a Budaörsi utat keresztező gyalogos felüljárón#Párbeszéd #99kontra1

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2021. június 18., péntek

Borítókép: Pixabay/ markusspiske