A Fertő tó barátai tüntetést szerveztek a tó megmentéséért. A gyülekező pénteken 14.30-kor kezdődik. Mint Facebook-bejegyzésükben írták:

„Míg otthon ültünk, a döntéshozók és beruházók visszaéltek hatalmukkal, olyan építkezéseket kezdtek nemzeti parki és Natura 2000-es területeken, melyek visszafordíthatatlanul megváltoztatják, tönkreteszik tavaink természetes állapotát. (…)

Vízminőség romlás, eliszaposodás, élővilág pusztulás, mérgező algák elszaporodása, fürdőhelyek megszűnése… többek között ezek várhatóak, ha hagyjuk megépülni a luxushoteleiket! (…) Veszélyben vannak a nagy tavaink, hívjuk fel rá a figyelmet! Csatlakozzatok június 18-án 15 órától a tüntetésünkhöz, meneteljünk együtt a Karmelita kolostor elé! A rendezvény pártsemleges! Kérünk minden résztvevőt, hogy a pártpolitikai jelvényeket, zászlókat és szlogeneket hagyjátok otthon!”

Az esemény egyik felszólalója Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország szakembere, aki korábban részletesen bemutatta honlapunkon nagy tavaink kiemelt szerepét többek között az élővilág, a biodiverzitás megőrzésében.

Kiemelt kép: MarkusSteinacher/Pixabay