„Szégyelljék magukat” – mondta napirend előtti felszólalása végén az országgyűlésben Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője, majd kínai zászlóvá formált, narancs helyett vörös színű Fidesz-logót akasztott a pulpitusra.

Az akciót követően Jakab István, az Országgyűlés alelnöke szankciókat helyezett kilátásba. 

Szabó Tímea napirend előtti felszólalásában a kedden megszavazásra váró törvényekről többek között azt mondta:

„Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül.

(…) A mai szavazás tökéletetes összefoglalója annak, amiről az önök 11 éves kormányzása szól: a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, a magyar dolgozók rabszolgatartásáról és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről.”

A Párbeszéd a mai fideszes aljasságban nem hajlandó részt venni!

A Párbeszéd a mai fideszes aljasságban nem hajlandó részt venni! Szavazgassanak egyedül, vagy azzal, aki ehhez még adja az arcát! #Párbeszéd #99kontra1

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. június 14., hétfő

Az esemény előzménye az LMP, az MSZP és a Párbeszéd hétfői közleménye, amely szerint frakciói bojkottálják a kedden tartandó szavazásokat, képviselőik azokon nem vesznek részt. Úgy látják, a Fidesz az Országgyűlés keddi ülésnapján olyan törvényeket akar megszavazni, amelyek egyáltalán nem szolgálják hazánk és a magyar emberek érdekeit, ellenben gyűlöletet szítanak, semmibe vesznek és megbélyegeznek embereket.