2030-ra a játékgyártó tervei szerint minden termékük újrahasznosítható, újrahasznosított, vagy természetes alapanyagból készül majd.

A héten indította el egy új programját a világ egyik legnagyobb játékgyártója, a főleg a Barbie babákról és a Matchboxokról ismert Mattel: ennek keretében vissza lehet küldeni nekik a már nem használt, régebbi játékaikat, hogy azokból újakat gyártsanak – számolt be a hírről a Cbsnews.com alapján a Hvg.hu.

Mint írják, a játékgyártó célja, hogy 2030-ra csakis újrahasznosított, természetes alapú vagy újrahasznosítható anyagokból készüljenek a termékei.

A program keretében az előző tulajdonos a Mattel weboldaláról tud letölteni egy, visszaküldésre vonatkozó címkét, ezt a csomagra kell ragasztani. Azokból a visszaküldött játékalkatrészeket, amikből már nem lehet új Barbie-kat vagy Matchboxokat gyártani, más újrahasznosítási eljárásokkal hasznosítják, vagy energiát nyernek a hulladékból. Első körben a programot az Egyesült Államokban és Kanadában indítják el, Európában partnereken keresztül működtetik majd. (via Hvg.hu)

Borítókép: ErikaWittlieb/Pixabay