Karalyos Gábor az ezredforduló kultikus filmjében, a Moszkva tér főszereplőjeként vált ismerté, ekkor szerette meg a fél ország. Színészként a kultúrát szolgálja, életformájával az életet: ő a Vegán Hegylakó, aki hét éve drasztikusan változtatott a mindennapjain. Csúcshegyi otthonában mindent átjár a természet iránti felelősség és az ökotudatosság – ezt mutatja be videónkban.

Amikor Facebook-oldalát Vegán Hegylakóként létrehozta, nem a népszerűséget kereste, de a hitelességével rengeteg követőre lelt mára. Miután első látásra beleszeretett Óbuda rejtett szépségébe, a Hármashatár-hegy árnyékában szerényen megbújó Csúcshegybe, VIII. kerületi otthonából előbb átmenetileg, majd végleg ideköltözött.

Rájött, hogy nem tud már a városban élni. Úgy érzi, bámulatos helyet talált.

Minden csepp vizet megbecsül, amit pedig lehet, megtermel magának óbudai telkén. A 2001-ben bemutatott Moszkva tér egykori Petyája hét éve él vegánként, az életmódváltástól pillanatok alatt rengeteg többletenergiáját kapott. Mint képsorainkból kiderül, egész házát, kertjét, lényét átjárja a természet iránti alázat.

Színészként áprilisban fejezte be a stábbal a Barátok közt forgatását, és egy sajátos darabbal készül a színpadi visszatérésre.

Kiemelt kép: Cseh Tamás