Rengetegen szeretnének kerékpárra váltani, hogy elkerüljék a fertőzéseket, egészségesen, gyorsan, szabadon, a környezetet védve és parkolóhelyek keresésével többet nem vesződve mehessenek munkába, intézzék ügyeiket, vagy kikapcsolódjanak. Sokan pedig autót vezetve szeretnének jobban vigyázni a kerékpárral közlekedőkre. 

Nekik szól a Magyar Kerékpárosklub új videósorozata, amiben autós és bringás szereplőik, valamint oktatók kerékpározással kapcsolatos tévhiteket oszlatnak, mindennapos élethelyzetek bringás megoldásához adnak tanácsokat, felhívják a figyelmet a legfontosabb szabályokra és tippeket adnak az autós – bringás – gyalogos együttműködéshez.

Mint a szervezet közleményében olvasható: a sorozatukban az autóval közlekedő és autófóliázással foglalkozó Péter és a mindenhová bringával járó ügyvéd, Eszter válaszol arra a kérdésre:

Hogyan bringázzunk a mindennapokban és hogyan vigyázhatunk egymásra autóban vagy kerékpáron ülve?

A videókban szó van tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, bemutatják a mindennapos élethelyzetek megoldását kerékpáron. A videók abban segítenek, hogy bárki magabiztosan bringázhasson egyedül vagy a családdal, a munkahelyre vagy a szabadidőben, vásárolni vagy ügyeket intézni. 

A sorozatot megnézhető a Bringázz a Munkába Facebook oldalán, és a Magyar Kerékpárosklub Youtube csatornáján vagy a szervezet cikkében.

A rendhagyó Bringázz a munkába! kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint a védjegyoltalom jogosultja – hozzájárulásával és az Aktív Magyarország anyagi támogatásával.

Kiemelt kép: Magyar Kerékpárosklub