Április 20-án, kedden elhunyt Zsilinszki Veronika, Baja és Magyarország legidősebb polgára is volt: aki 113 évet élt.

Mint a Baja.hu oldal írja: a hivatalos források szerint 1908. február 4-én született a vajdasági Kevevárán, kisgyermekként települt át szüleivel és két testvérével Bajára. Hosszú élete során leginkább kétkezi munkát végzett, több baleset is érte, de a szerencse sosem hagyta el. Becsülettel felnevelte egyetlen fiát, majd unokáját is.

Fiatalkorában igazi társasági embernek számított, nagyon szeretett táncolni, beszélgetni, de szívesen kertészkedett és olvasott is.

A portál beszámolója szerint 2019 februárjában minisztériumi megerősítés érkezett arról, hogy a bajai Zsilinszki Veronika Magyarország legidősebb embere. A minisztériumi források szerint: ő volt a történelemben az első magyar ember, aki bizonyíthatóan elérte a 113 éves kort.

Veronka nénit április 27-én, kedden 11 órakor kísérik utolsó útjára a bajaszentistváni temetőben.

1908-ban, amikor született a világ még egész máshol tartott. A Ford cég abban az évben kezdte gyártani a T Modellt, Robert Baden-Powell elindította a cserkészmozgalmat, megjelent az első olyan film, ami teljesen Los Angelesben készült (az In the Sultan’s Power) és elindult a Nyugat című folyóirat.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons