Ma van a Föld napja, amely több már, mint egy átlagos világnap – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester hatperces rövidfilmet tett közzé az évforduló alkalmából.

„A járvány és a gazdasági válság most válaszút elé állított bennünket: úgy akarunk-e élni, mint régen, teljesen vissza akarunk-e térni régi normáinkhoz vagy újakat akarunk teremteni? Egy olyan új rendszert, amelynek központjában a fenntartható fejlődés és a humán tőke, az ember áll. De nem a kiváltságosok, nem az 1 százalék, hanem a 99 százalék. Én ebben az új normalitásban, a dolgok újfajta menetében hiszek. Zöld és szociális fordulatra van szükség, ez Magyarországon legjobb esélye is. Legyen minden nap a Föld napja!” – áll a bejegyzésben.

A Föld napja

Ma van a Föld napja, amely több már, mint egy átlagos világnap. 🌍 A járvány és a gazdasági válság most válaszút elé állított bennünket: úgy akarunk-e élni, mint régen, teljesen vissza akarunk-e térni régi normáinkhoz vagy újakat akarunk teremteni? Egy olyan új rendszert, amelynek központjában a fenntartható fejlődés és a humán tőke, az ember áll. De nem a kiváltságosok, nem az 1 százalék, hanem a 99 százalék. Én ebben az új normalitásban, a dolgok újfajta menetében hiszek. Zöld és szociális fordulatra van szükség, ez Magyarországon legjobb esélye is. Legyen minden nap a Föld napja! 🌳🍃#Budapest

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. április 21., szerda

Borítókép: Karácsony Gergely