„A TV2 új kalandrealityje vagy a természet védelme fontosabb? A Fidesz egyértelmű választ adott” címmel tett közzé bejegyzést Kocsis-Cake Olívió, a Párbeszéd a frakcióvezető-helyettese.

Mint a politikus írja, a „Balaton-felvidék kivételes környezetét a Fideszhez közeli vállalkozók és oligarchák eddig általában villaépítésekkel, erdőirtásokkal erodálták, most azonban a TV2 egy újabb módszerrel sodorja veszélybe a Balaton-felvidék élővilágát – ahogy megszokhattuk, a Fidesz vezérelte kormányhivatalok közreműködésével. Kíváncsi vagyok, hogy az engedély megadásánál mennyire volt befolyásoló tényező, hogy a TV2 elnöke (és a nézettségi minimumokat produkáló Pesti TV társtulajdonosa) az a Vaszily Miklós, aki Mészáros Lőrinc barátjaként nemrégiben megszerezte az Indexet is. Hiába, jól tudjuk, hogy bizonyos személyek üzleti érdeke mindenek felett áll.”

A TV2 új kalandrealityje vagy a természet védelme fontosabb? A Fidesz egyértelmű választ adottA Balaton-felvidék…

Közzétette: Kocsis-Cake Olivio – 2021. április 14., szerda

A politikus Facebook-oldalán közzétette azt a levelet, amit ebben az ügyben Vaszily Miklósnak írt. Ebből kiderül, hogy egy új műsorról, Magyarország Kalandoráról van szó, amihez a Pest Megyei Kormányhivatal természetvédelmi engedélyt adott. Kocsis szerint azonban a forgatás négy természetvédelmi területet is érint.

Mint a képviselő a posztjában kifejti, a kormányhivatali engedély rögzíti, hogy

a forgatás nem járhat természetkárosítással, azonban nem kell okosabbnak lenni Zuckerbergnél, hogy belássuk, ez kivitelezhetetlen – a több tucat résztvevő, az állatokat zavaró hang- és fényhatások, a járművek környezetterhelése mind-mind olyan tényező, amelyek nélkül nehezen elképzelhető egy forgatás. 

Hozzáteszi, úgy tűnik, hogy rá maradt a kormányhivatal munkájának elvégzése.

„A finoman fogalmazva is aggályos kérdéseket a természetvédelemért felelős Agrárminisztérium mellett természetesen a TV2-elnök Vaszily Miklósnak is elküldöm – a Párbeszéd nem fogja hagyni, hogy Orbán Viktor oligarcháinak érdeke pótolhatatlan károkat okozzon mindannyiunk környezetében!” – zárul a bejegyzés.

A borítókép illusztráció. Fotó: Patera Kamilla