A Facebook-oldalán jelentette be Orbán Viktor, hogy elérte Magyarországon a koronavírus ellen beoltottak száma a két és fél milliót. Ez volt a feltétele annak a rendeletnek a hatályba lépésére, amit Pintér Sándor belügyminiszter jegyzett. A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldására vonatkozó jogszabályról a miniszterelnök részleteket nem közölt, a Magyar Közlönyben azonban nem sokkal később megjelentek a szigorítások enyhítésére vonatkozó részletek. A kormányrendelet alapján:

  • a kijárási tilalom este 8 helyett este 10-kor lép életbe és hajnal 5-ig tart majd, 
  • minden üzlet kinyithat, a szolgáltatások is, viszont tíz négyzetméterenként lehet egy vásárló az üzletekben, 
  • az üzletek hajnal 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva. 
  • A szolgáltatásokra vonatkozóan a március 8-i szabályok térnek vissza, azaz a szolgáltatók kinyithatnak, és a járványügyi előírások betartása mellett történhet a szolgáltatás nyújtása és a szolgáltatás igénybe vétele.
COVID 2/147. 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgátatások! // 2.5 million Hungarians vaccinated. Shops and services can reopen!

COVID 2/147. 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások! // 2.5 million Hungarians vaccinated. Shops and services can reopen!

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. április 6., kedd

Borítókép: Wikimédia