Közös videóban buzdítanak az ellenzéki pártok vezetői arra, hogy mindenki éljen a koronavírus elleni védőoltással. A videón Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondja, Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan a világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt.

Az ellenzéki pártok vezetői közösen üzennek: mindenki oltassa be magát! De azt is: a világrekord halálozásért, a késői…

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. április 5., hétfő

Mint a járványkezelést a kormányon számon kérő ellenzéki vizsgálóbizottság vezetője hangsúlyozza a felvételen, a miniszterelnök ahelyett, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozott volna, hogy lelassítsa a járvány terjedését, az éj leple alatt privatizálta az egyetemeket, százmilliárdokat lapátolt ki a haverok zsebébe magánalapítványokba, rengeteget költött sportra, a dubaji világkiállításra, vagy éppen Semjén Zsolt vadászkiállítására. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke hangsúlyozza az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint a korlátlan felhatalmazással rendelkező Fidesz felelőssége az, hogy a járvány kellős közepén több mint négyezer dolgozó hagyta el az egészségügyet.  

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke kijelenti, Orbán Viktor és kormánya súlyos tíz-, meg százmilliárdokat utalt át „közpénznyelő” alapítványokba, vadászkiállításra, felcsúti hobbifocira, miközben több mint húszezer magyar családot ért tragédia.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy százezrek kerültek utcára, gyerekek maradtak árván, a vállalkozások és egészségügyi dolgozók pedig hiába kértek kormányzati segítséget. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke leszögezte, hogy azt kérik, hogy mindenki kaphassa meg az oltást, és mindenkit arra kérnek, hogy regisztráljon a vakcinára. 

Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást!

Kunhalmi Ágnes: "Mi, a közös ellenzék pártvezetői azt mondjuk, hogy minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást!"Az ellenzéki pártszövetség álláspontja egyértelmű: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást!Orbán hiába próbálja újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget. A valóságban a teljes felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány hibás döntései és felelőtlen mulasztásai miatt jutottunk oda, hogy mára már naponta több száz honfitársunk esik áldozatul a járványnak, és hogy a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt.Arra kérünk mindenkit, éljen a védőoltás adta lehetőséggel. Mi is beoltatjuk magukat!#ellenzékipártszövetség #dk #jobbik #lmp #momentum #mszp #párbeszéd

Közzétette: Magyar Szocialista Párt – 2021. április 5., hétfő

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba