A főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán tudatta azt is, hogy elkészült a Radó Dezső Terv, a főváros zöld infrastruktúra fejlesztési és fenntartási akcióterve.

Karácsony Gergely közlése a klímastratégiában azokat a lépéseket határozták meg, amelyeket a következő évtizedben meg kell tenni annak érdekében, hogy a káros kibocsátásokat érdemben csökkenteni, a klímaváltozás hatásait pedig mérsékelni lehessen.

A héten aláírtam Budapest klímastratégiájáról szóló rendeletet, illetve elkészült a Radó Dezső Terv – a Főváros Zöld…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. április 3., szombat

A Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során – írta.

A főpolgármester hangsúlyozta: a járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük. Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek – fűzte hozzá.

„A klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során.

Mint írta, a járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük. Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek. Ahogyan David Brower, környezetvédő mondta:

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

„Nekünk most mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak megóvjuk a bolygónkat, vele együtt a hazánkat és a városunkat” – írta a politikus.

Hozzátette, a klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is határoztunk úgy, hogy elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket.

Borítókép: Szmog Budapest felett. Fotó: Pixabay/josefko48