Két férfi is életét vesztette az ausztráliai áradásokban, ők az árvíz első áldozatai – írta a Telex.hu a Guardianra hivatkozva.

Új-Dél-Wales rendőrfőkapitánya éppen szerdán, a haláleseteket megelőzően nyilatkozott arról, hogy csoda, hogy eddig nem volt halálos áldozata az árvizeknek.

A két eset egymástól független, az egyik Új-Dél-Walesben, a másik Queenslandben történt, de mindkét áldozat az autójában fulladt meg.

Egyikőjük, egy 25 éves férfi Sydney közelében esett csapdába autójával az árvízben. A rendőröket szerdán reggel riasztották a segélyhívón keresztül. A férfivel a segélyhívó operátora nagyjából fél óráig tudta telefonon tartani a kapcsolatot, de a vonal megszakadt. A hatóságok csak hét óra keresés után találták meg a kocsit, 6 méterrel a víz alatt, benne az áldozat holttestével. A rendőrség szerint egy pakisztáni származású fiatal férfiről van szó, akinek aznap volt az első napja az új munkahelyén.

„Egyelőre vizsgáljuk, hogy miért nem tudott kiszállni a kocsiból, annak ellenére, hogy a jelek szerint mindent megpróbált” – mondta el a rendőrség szóvivője.

A másik eset egy 38 éves férfihez köthető, akinek eltűnését hétfőn jelentették be. Őt a felfordult kocsijában találták meg, Gold Coast városától nem messze.

Új-Dél-Wales rendőrségéhez az áradások óta több mint 11 000 segítségkérés érkezett, és 976 mentést hajtottak végre. Az ausztráliai hatóságok felszólították a lakosságot, hogy semmiképpen se hajtsanak át az eláradt területeken az autóikkal.

A borítókép illusztráció: Pixabay/Hans