A nemzeti cirkuszcég előadásokat akar tartani a stadionokban, fűvédőt vesznek 288 millióért. Az EMMI egyik nagyon fontos programja: a„Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában”keretében valósul meg. Ha már foci nincs, legalább cirkusz legyen – közölte az Átlátszó.hu

A füves pályák fűvédő rendszerrel lefedését a békéscsabai Filó és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. végezheti el.

Az állami tulajdonú Előadó- és Cirkuszművészeti Eszközkezelő és Szolgáltató Nonprofit Kft. „Felszerelések szabadtéri és fedettpályás labdajátékokhoz” címen írta ki a közbeszerzést a munkára.  „Rendkívül nagy körültekintést igényel a stadionokban, sportlétesítményekben a füves pálya állagának megóvása. A színház és koncert produkciók technikai kiszolgálásához biztosítani kell színpad, díszlet, fénytartó-, hangtartó szerkezeteket, valamint nézőtéri székeket, valamint személyi és közönségforgalmi járásokat. Ezekhez az igényekhez szükséges egy védelmi rendszer, amely megvédi a füvet a mechanikai hatásoktól, különböző időjárási viszonyok között” – írják az értesítőben.

A fűvédő rendszerhez fűvédő modulokat és az azokat tároló kalodákat kell biztosítani. Ezeknek az eszközöknek a közúti szállítását az ajánlatkérő végezné, amihez három darab szállító járművet kíván beszerezni. Elvárás az ajánlattevő részéről az eszközök üzembehelyezése, kapcsolódó munkák elvégzése és ajánlatkérő részére a szakszerű használathoz szükséges oktatás tartása – derül ki a tender szövegéből.

A kalodák mennyisége:

nagy terhelésű fűborításhoz: 38 darab

közepes terhelésű fűborításhoz: 64 darab

kis terhelésű fűborításhoz: 44 darab

A nyílt eljárásra két ajánlat érkezett be, a másik ajánlattevő egy szentendrei cég, a Cory Car Kft. volt. A nyertes a békéscsabai Filó és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. lett.