Többek között ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal készül a Főváros az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulójára március 13-15. között, szombattól hétfőig.

A Főpolgármesteri Hivatal bejegyzése szerint szombaton ismét megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat lezárják a háromnapos hétvégére az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami egyúttal a búcsúra is lehetőséget ad.

Március 17-től a felújítás végéig nem lehet átsétálni a Lánchídon.

Látványos és informatív kiállításon kísérhetik végig a járókelők a Lánchíd történetét. Március 13-15. között a híd mindkét lábánál, a Clark Ádám téren és a Széchenyi téren is végigjárható „Az örökké élő Lánchíd” című tárlat, amely 18 óriásplakáton keresztül mutatja be az építményhez kötődő legfontosabb eseményeket. Március 16-tól a kiállítás a Városháza Parkba költözik és ott tekinthető meg egészen húsvétig.

A kincskereső játék március 13-án, szombaton reggel 10-től indul a https://setaljvelunk.hu weboldalon. A nosztalgia villamos különleges dekorációt kapott: a március 15-i eseményeket és a Lánchíd történetét jeleníti meg.A BKK járatain az SZFE diákjai olvasnak fel az 1848-49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő Arany János és Széchenyi István idézeteket.

Minden járványügyi szabály betartását kérik: maszkviselést, távolságtartást, odafigyelést.

Kiemelt kép: Pixabay