Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével együtt választ kapott Karácsony Gergely főpolgármester arra a levelére, amelyben a fővárosi önkormányzatok segítségét ajánlják a kormánynak az oltási program gyorsabb, zökkenőmentesebb lebonyolításában. Karácsony Gergely a válaszlevélről Facebook-posztjában így ír:

„A Miniszterelnökség miniszterhelyettese válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy két oldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ. Aha. Látjuk.”

„Én fel nem fogom, mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó.”

Mint hozzátette, ahogy Szombathely megtette, úgy Budapest is képes lenne segíteni hellyel, munkaerővel, hiszen az adatok szerint a rendelkezésre álló vakcinákhoz képest még jócskán lenne mit javítani az oltási terv végrehajtásában, az adategyeztetési káosszról nem is beszélve. Így folytatta:

„Úgyhogy továbbra sem tudok mást mondani: adják ide a vakcinákat és mi megoldjuk!”

Megkaptuk a választ Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével együtt arra a levelünkre,…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 11., csütörtök

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor