A vírushelyzet miatt az Európai Bizottság újabb három hónappal meghosszabbította a folyamatban levő európai polgári kezdeményezések határidejét. Így a „Mentsük meg a méheket és a és a gazdákat! Méhbarát mezőgazdaságot az egészséges környezetért” európai polgári kezdeményezés keretében szeptember 30-ig lehet aláírásokat gyűjteni – írja honlapján a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Hozzáteszik, tovább bővült a szövetségeseik köre: már a Magosfa Alapítvány, a Jane Goodall Intézet és az MME Bükki Helyi Csoportja is támogatja a kampányt.

Több, mint 13 ezer magyar aláírás gyűlt eddig össze, így már csak 2100 magyar aláírásra van szükség, hogy teljesítsék az európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban Magyarországra vonatkozó feltételeket. Írd alá Te is!

Nemzetközi szinten eddig 461 512 aláírás gyűlt össze online, emellett több tízezer aláírás összegyűlt papíron is. Ahhoz, hogy érvényes legyen egy európai polgári kezdeményezés, ahhoz az szükséges, hogy összesen egy millió aláírás összegyűljön az EU-tagállamokban, és legalább hét ország teljesítse a lakosság arányosan rá vonatkozó kvótát. Eddig öt ország teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre előírt aláírások számát, reményeik szerint Magyarország lehet a hatodik.

Borítókép: Mézelő méhek. Fotó: Pixabay/PollyDot