Ferencváros kezdeményezésére a VIII. és a IX. kerület Önkormányzata március 27-én 11 órától közös virágültetést tart az Üllői út két oldalán, a Corvin negyed és a Nagyvárad tér között.

A kezdeményezés célja, hogy mini virágoskerteket hozzanak létre a város egyik forgalmas szakaszán, ezzel szebbé, szerethetőbbé tegyék az utcát.

Mint írják, a virágokban nem csak gyönyörködni lehet, hanem helyet adnak a hasznos rovaroknak és vonzzák a beporzókat is. Hozzáteszik, a közös virágültetés jó alkalom arra, hogy megmutassák, kis dologgal is tehetünk együtt azért, hogy zöldebb környezetben élhessünk.

🌷 Virágozzon ki az Üllői út!🌱 Ferencváros kezdeményezésére a VIII. és a IX. kerület Önkormányzata március 27-én 11…

Közzétette: Pikó András polgármester – 2021. március 6., szombat

Eszközöket és virágmagot biztosítanak, ha saját növényt szeretne ültetni, annak is nagyon örülnek. Kiválasztásukhoz, ültetésükhöz szakszerű tanácsokat is adnak a Főkert Zrt szakemberei segítségével.

A VIII. kerület kiskertjeiért: https://forms.gle/AusQBndeF4PQqbwB7 kitöltésével, a [email protected] e-mail címen, illetve a 06-1-459-2139 számon várják jelentkezését március 19-ig.

A IX. kerület kiskertjeiért: [email protected] email címen, illetve a 06 1 215 – 1077/250 melléken várják a jelentkezéseket március 19-ig.

Borítókép: Wikipedia Commons