A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben az oltási program nem állt le, a hétvégén is folytatódik. Ezt a Koronavírus Sajtóközpont fogalmazta meg így az MTI-hez eljuttatott közleményében. Azt írták: a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm, a Moderna- és a Pfizer-vakcinával.

Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezzel is oltanak majd.

A többi három oltóanyaggal jelenleg és a hétvégén is zajlik a tömeges oltás. A következő napokban így csaknem 400 ezer ember lesz beoltva – közölte a sajtóközpont.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere péntek délután utasítást adott valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjének az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztésére.

A Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szereplői Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztoshoz fordultak a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében.

A péntek délutáni Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint nyitva maradhatnak a kerékpárboltok, szervizek és kölcsönzők.

A bölcsödék egyelőre még várják a gyermekeket, és március 8-án, a nemzetközi nőnapon még a virágboltok is nyitva lehetnek, továbbá a kertészeti boltok is fogadhatják a vásárlókat. A műszaki cikkeket árusító boltok, a szállodák, az éttermek viszont bezárnak, illetve zárva maradnak, akárcsak a kaszinók.

Kiemelt kép: Pixabay