A kutatók olyan ásványokat tártak fel, melyek a dinoszauruszok legrégebbi ismert tagjának, a titanoszaurusz néven ismert, a Földön valaha élt legnagyobb szárazföldi állatának maradványait rejtik – írja a Liner.hu.

A kutatók hétfőn jelentették be, hogy az általuk felfedezett maradványok egy Ninjatitan zapatai elnevezésű dinoszauruszfajból származnak, mely 140 millió évvel ezelőtt élt a kréta korszakban.

A Ninjatitan a titanoszauruszok kategóriájába lett sorolva, mely egy rendkívül hosszú nyakú növényevő állat volt, és négy hatalmas oszlopszerű lábbal rendelkezett.

A dinoszaurusz hiányos csontvázmaradványait Argentína patagóniai pusztájában fedezték fel, Neuquen városától délre. A kutatók szerint a Ninjatitan bebizonyította, hogy a titanoszauruszok sokkal régebben éltek, mint ahogy azt korábban gondolták. A kutatók kiemelték a lelet jelentőségét, ugyanis korábban még soha nem találtak ilyen régi maradványokat az ásatások során, ugyanis a korai feljegyzések alapján nem gondolták volna, hogy ilyen régen éltek a hatalmas állatok.

Borítókép:Pixabay/Viergacht