Július elsejétől a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott újságot az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltséget jelent számukra – írja a Hvg.hu.

A Blikk és egyes Mediaworks-kiadványok esetében ez a napilaphoz kapcsolódó csomagra is vonatkozik, amelyben egyebek közt a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található. A Magyar Posta a levelében részletesen felsorolja, hogy milyen adatokat ad át a lapkiadóknak az előfizetés folyamatossága érdekében. Ez ellen az ügyfél tiltakozhat, de ebben az esetben júliustól nem kapja az újságot, vagy neki kell külön megállapodnia annak kiadójával.

A változás csak a napilapokra és az említett magazinokra vonatkozik, a többi előfizetett hetilapot és folyóiratot továbbra is a Magyar Posta kézbesítője dobja be a postaládákba.

Öt évvel ezelőtt a Magyar Posta már korlátozta a lapok kézbesítését, 2016-ban 19 településen szüntette meg a reggeli lapkézbesítést, vagyis az előfizetők a normál kézbesítéskor kapják meg a friss újságot, jellemzően délig, de legkésőbb délután négyig. Tavaly pedig úgy döntöttek, hogy a napilapok szombati lapszámait az ország bizonyos pontjain csak a következő munkanapon, vagyis többnyire hétfőn kézbesítik.

Borítókép: Pixabay/Pexels