Rendkívüli külsejű pingvinre hívta fel a figyelmet Yves Adams belga táj- és vadfotós, aki két hónapos expedíciót vezetett az Antarktisztól északra lévő szigetekre.

A Turista-magazin beszámolója szerint a hatalmas jéghegyektől fenyegetett Dél-Georgia szigetén a 120 000 fekete-fehér királypingvin között összefutottak egy kirívóan világos tollazatú egyeddel, amely éppen a tábohelyüknél ugrott ki a vízből. Ezen a fotón meg is mutatták a világnak.

Mint a fotós nyilatkozta:

„Ez a madár rendkívül furcsán nézett ki. Amikor jobban szemügyre vettük, felfedeztük, hogy valójában a melle, a feje és a nyaka élénksárga színű, a háta és a szárnyuszonyai fehérek. Nem volt egy csöpp fekete szín sem rajta. Majd’ megbolondultunk örömünkben.

Elhajítottunk minden biztonsági felszerelést, és rohantunk a kamerákért”.

A tudósok feltételezik, hogy a pingvin furcsa színe a leucizmusnak nevezett állapotnak köszönhető, amely az albinizmushoz hasonlóan pigmentszegénységgel jár, csakhogy ez esetben nem fehér, hanem sárga színű lesz az állat bundája, tollazata, hiszen sejtjei nem gyártanak több melanint, ezért kifakulnak, sárgássá válnak.

Forrás: Pixabay