A National Geographic, új nyolcrészes sorozatában Mariana van Zeller a Föld legveszélyesebb és legszervezettebb csempészhálózatai kulisszái mögé viszi a nézőket. A Peabody- és DuPont-díjas oknyomozó újságíró – a National Geographic legendásan jó kapcsolatrendszerét kihasználva – valamennyi epizódban más és más bűnelkövetői kört mutat be belülről.

A Bűn kereskedői dokumentumfilm sorozat segítségével olyan helyekre juthatunk el, melyek élénken foglalkoztatják a fantáziánkat, de ahova személyesen mégse kívánkozunk. Mariana van Zeller újságírónő a 21. századi modern alvilágot és fekete kereskedelmet mutatja be. 

Találkozik többek közt tigriskereskedőkkel, fegyvercsempészekkel, kerítőkkel, kokain- és fentanilterjesztőkkel. Valamint, hogy valóban teljes, 360 fokos körképet kapjunk ezeknek a szofisztikált, dollár-milliárdokat mozgató alvilági szervezeteknek a működéséről, rendőröket, újságírókat és szemtanúkat is kérdez tapasztalataikról.

Marana van Zeller a Bűn kereskedőiben bemutatja azt is, hogy a rettegett bűnözők sokkal jobban hasonlítanak ránk, átlagemberekre, semmint azt kívülállókként gondolnánk. A dokumentumfilm sorozatot egy éven keresztül forgatták, négy kontinensen, közel tíz országban. Premier: 2021. február 26.

Borítókép: National Goegraphic