„Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma, csak akkor növekedik az oltási kedv, ha világosan beszélünk, kiszámíthatóan cselekszünk. Jelenleg pedig nagyon sok múlik azon, bíznak-e az emberek az oltásban vagy sem” – írta Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester, majd Budapest hatpontos oltási tervét:

  1. A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen dedikált oltópontok kialakítása, összesen 30 helyen.

2. Vállalják, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával átoltják.

3. Felajánlják a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerüket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4. Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és rendészekkel segítenék az oltások lebonyolítását.

5. Tájékoztatási kampány az oltási hajlandóság növelése érdekében.

6. Oltást adni jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható.

Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a Főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma,…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 18., csütörtök

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba