Majmok és számtalan madár fagyott halálra a texasi rekord hidegben az áramszünet miatt egy főemlős-rezervátumban San Antonio közelében – írja az MTI.

Majmok és számtalan madár fagyott halálra a texasi rekord hidegben az áramszünet miatt egy főemlős-rezervátumban San Antonio közelében.

A Primarily Primates elnevezésű nonprofit szervezet igazgatója, Brooke Chavez elmondta, hogy hétfő reggel 6 óra körül szűnt meg az áramszolgáltatás a 28 hektáron elterülő, több mint 400 majomnak otthont adó rezervátumban. Chavez 12 munkatársával és önkéntesekkel generátorokat, fűtőtesteket, gázpalackokat és takarókat szereztek, hogy lakóik életét megmentsék.

Ahogy a fagypont alatti hőmérséklet még hidegebbre fordult, az állatokat elkezdték átszállítani a San Antonió-i állatkertbe és észak-texasi rezervátumokba, de az igazgató elmondta, hogy ekkor már tetemeket találtak szerte a területen.

Mivel a nagy hideg várhatóan még kitart néhány napig, és további áramkimaradások következhetnek az állam legtöbb részén, Chavez és kollégái arra kérték az embereket, hogy segítsenek megmenteni a rezervátum lakóit, melyek nagy része idős korú. Sok állat, köztük 33 csimpánz is helyben maradt, mert nehéz lett volna elszállítani őket.

Borítókép: Pixabay/christels