Az olasz hatóságok több bejelentés nyomán egy fekete párducot keresnek Bari környékén; egy közeli olasz kisváros polgármestere a ragadozó miatt óvatosságra intette a lakosságot.

A The Guardian nyomán született MTI-beszámoló szerint az elmúlt két hétben több szemtanú jelentette, és videóra is vette, hogy egy fekete párduc kószál Castella Grotte és Acquaviva delle Fonti települések környékén. Acquaviva delle Fonti polgármestere a veszélyre figyelmeztetve óvatosságra intette a helyieket, és arra szólította fel a település lakóit, hogy ne menjenek arra a környékre, ahol a ragadozót látták. A régióban a sportolást és a mezőgazdasági munkákat is felfüggesztették.

Az állattartókat arra kérték, zárják el az állataikat, hogy megvédjék őket a párductól.


    A hatóságok járőröznek a környéken. Hétfőn a videók és fotók alapján szakemberek megerősítették, hogy valóban egy fekete párduc tűnt fel a környéken. Azt azonban nem tudták megállapítani, hogy hogyan került oda.

2020 januárjában már üldözőbe vettek a hatóságok egy fekete párducnak vélt nagymacskafélét San Severo környékén. A nyomozás kiderítette, hogy a párduc egy helyi gengsztertől szökött meg, aki háziállatként tartotta. A hatóságok nem zárták ki annak lehetőségét, hogy ugyanarról az állatról van szó, miután akkor nem találták meg.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons