170 vadon élő elefántot adott el Namíbia, a január 29-i nemzetközi aukció ellen indított petíciót több mint 100 ezer ember írta alá – írja a 24.hu. természetvédők szerint a Környezetvédelmi, Erdészeti és Turisztikai Minisztérium az akcióval azt a látszatot kelti, hogy az állatok ellepik az országot, ezzel erősítve az emberek és elefántok közötti konfliktust.

Az élőlényekre óriási fenyegetést jelentenek az orvvadászok, illetve a helyiek támadásai. Az elmúlt száz évben Afrika elefántpopulációjának mintegy 95 százalékát vesztette el.

A természetvédő csoportok úgy vélik, ezen állatokat nem követelheti magának egyetlen állam sem, és így a helyi törvények nem alkalmazhatóak rájuk. A namíbiai kormány szerint az ország területén túl sok az elefánt, a hivatalos adatok alapján ugyanakkor kevesebb, mint 24 ezer egyed él Namíbiában – a szomszédos Botswanában ezzel szemben 130 ezer. A szakértők úgy gondolják, hogy ezen példányok közül mintegy 17-20 ezer lehet olyan vándorló állat, amely Namíbiában, Angolában, Zambiában és Botswanában is megfordul.

Borítókép: Pixabay/designerpoint