Első és másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Csongrád-Csanád megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ott tartós (többórás) ónos eső várható.

Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Hajdú-Bihar megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A havazás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére, míg a hófúvás veszélye miatt Baranya, Somogy és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Azt írták: estig további maximum 5 centiméter olvadozó, vizes, tapadó hó várható, főleg a Dél-Dunántúlon. Az élénkülő, erősödő északkeleti szél a Bakonyban, Dél-Dunántúlon helyenként hordhatja a havat.

Az esti órákban délen, délkeleten továbbra is kialakulhat ónos eső elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád megyében, majd hajnaltól már északabbra is, Békés, majd Hajdú-Bihar megyében. Helyenként pár tized milliméter, néhol (nagyobb eséllyel a délkeleti megyékben) 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet – írták. (MTI)

Borítókép: Patera Kamilla